- Whitman - http://whitman.com.my -

Privacy Policy

In line with the enforcement of the Personal Data Protection Act 2010 (“Act”) in Malaysia, kindly take some time to read Whitman Independent Advisors Sdn Bhd’s Privacy Notice below.

PRIVACY NOTICE

Whitman Independent Advisors Sdn Bhd (“We” or “us” or “our”) is committed to protecting the personal data, provided by the (“you”), in accordance with the Personal Data Protection Act 2010 (“PDPA”). This policy (which may be amended or updated by us from time to time) seeks to outline how we intend to deliver all the rights and protections that you are entitled to under the PDPA. This policy is provided in English and Malay languages and should there be any conflict in meaning between the English and Malay language version, the English version shall prevail.

This Privacy Notice applies to these individuals whose personal data are collected and processed by us (“data subject”). For the purpose of this Privacy Notice, the term “personal data” has the meaning prescribed by the Personal Data Protection Act 2010 (“Act”) as follows :-

“Personal Data” means any information in respect of commercial transactions, which:-

that relates directly or indirectly to a data subject who is identified or identifiable from that information or from that and other information in the possession of a data user, including any sensitive personal data and expression of opinion about the data subject but does not include any information that is processed for the purpose of a credit reporting business carried on by a credit reporting agency under the credit Reporting Agencies Act 2010.

We are committed to maintain the confidentiality, security and integrity of the personal data supplied by you. In line with the Act, this Privacy Notice aims to highlight the manner we deal with your personal data and the choices available to you to access or limit our access to your personal data.

1) The types of personal data collected and processed by us may include information such as:-

2) We collect your personal data for the following purposes:-

(collectively “the Purposes”)

The personal data collected will be retained by us for the duration permitted/required under Malaysian law, which may extend to periods after termination of your contractual relationship with us.

3) We collect your personal data from various sources, including but not limited to:-

4) We maintain the security of your personal data as follows:-

5) We may disclose your personal data to:

6) Your rights and choices

By providing to us your personal data, you hereby consent to the processing of your personal data in accordance with all of the foregoing.

7) Amendments and Contact

NOTIS PRIVASI

Selaras dengan penguatkuasaan Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 (“Akta”) di Malaysia, sila luangkan masa anda untuk membaca Notis Privasi Whitman Independent Advisors Sdn Bhd di bawah.

NOTIS PRIVASI

Whitman Independent Advisors Sdn Bhd (“kami”) komited dalam mengekalkan privasi data peribadi yang diberi oleh (“anda”), selaras dengan Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 (“Akta”). Polisi ini (yang mungkin dipinda atau dikemaskini oleh kami dari semasa ke semasa) bertujuan untuk menggariskan bagaimana kami berhasrat untuk menyampaikan segala hak dan perlindungan yang anda layak di bawah Akta tersebut. Polisi ini disediakan dalam bahasa Inggeris dan bahasa Melayu dan sekiranya terdapat apa-apa percanggahan dalam maksud antara versi Bahasa Inggeris dan Bahasa Melayu, versi Bahasa Inggeris akan diguna pakai.

Notis Privasi ini terpakai kepada individu-individu yang data peribadinya dikumpul dan diproses oleh kami (“data subjek”). Untuk tujuan Notis Privasi ini, istilah “data peribadi” mempunyai erti yang ditetapkan oleh Akta tersebut yang mana adalah seperti berikut:-

“Data Peribadi” bererti apa-apa maklumat yang berkenaan dengan transaksi komersial, yang :-

yang berhubungan secara langsung atau tidak langsung dengan seorang subjek data, yang dikenal pasti atau boleh dikenal pasti daripada maklumat itu atau daripada maklumat itu dan maklumat lain dalam milikan seorang pengguna data, termasuk apa-apa data peribadi sensitive dan penyataan pendapat tentang subjek data itu; tetapi tidak termasuk apa-apa maklumat yang diproses bagi maksud suatu perniagaan pelaporan kredit yang dijalankan oleh sesuatu agensi pelaporan kredit di bawah Akta Agensi Pelaporan Kredit 2010.

Kami komited dalam mengekalkan privasi, keselamatan dan integriti data peribadi yang diberi oleh anda. Selaras dengan Akta tersebut, matlamat Notis Privasi ini adalah untuk menjelaskan cara kami menggunakan data peribadi anda dan pilihan-pilihan yang ada kepada anda untuk mengakses atau menghadkan akses kami kepada data peribadi anda.

1) Jenis-jenis data peribadi yang dikumpul dan diproses oleh kami mungkin termasuk maklumat- maklumat seperti berikut:-

2) Kami mengumpul data peribadi anda untuk tujuan-tujuan yang berikut:-

(dirujuk secara kolektif sebagai “Tujuan-tujuan”)

Data peribadi yang dikumpul akan disimpan oleh kami adalah untuk tempoh yang dibenarkan / dikehendaki di bawah undang-undang Malaysia, yang mungkin berlanjutan ke tempoh selepas penamatan hubungan kontrak anda dengan kami.

3) Kami mengumpul data peribadi anda daripada pelbagai sumber, termasuk tetapi tidak terhad kepada:-

4) Kami mengekalkan keselamatan data peribadi anda dengan cara-cara yang berikut:- 

5) Kami mungkin mendedahkan data peribadi anda kepada :-

6) Hak-hak dan pilihan-pilihan anda

Dengan membekalkan kami dengan data peribadi anda, anda dengan ini bersetuju kepada pemprosesan data peribadi anda selaras dengan semua perkara di atas.

7) Pindaan dan Maklumat Perhubungan